אתרים חשובים ויפים מסביב לשער יפו התיירותי- ביקור במוזיאון מגדל דוד ונכיר את ירושלים על תקופותיה השונות, נכיר את שלושת המגדלים של מגדל דוד-מגדל היפיקוס, מגדל מרים ומגדל פצאל.
סיור והיכרות עם אדריכלות מלון אימפריאל המפואר הראשון בעיר העתיקה-סיור וביקור "בכנסיית המשיח" מאחורי מגדל דוד והיכרות עם "הקישלה" מבחוץ, המקום משמש כמשטרת ישראל ובעבר בריטי ועותמאני.
"ממילא" -שכונת ממילא לשעבר והיום "חניות ממילא ומסעדות"- "ממילא" הוקמה כשכונה בסוף המאה ה19 על ידי יהודים וערבים יחד ואין לנו הרבה דוגמאות לכך, "אזור ממילא" היה הפקר בין 1948-1967 והיו לא מעט סכסוכי גבול וירי, השכונה שוכנת בין חומות העיר העתיקה מצפון לגיא בן הינום ושכונת ימין משה. תצפית מרחבת שער יפו- תצפית מרהיבה על ממילא, מלון קינג דייויד, ימקא ymca , שכונות ימין משה ומשכנות שאננים, ציר דרך חברון והמושבה הגרמנית, חלק מעיריית ירושלים וכיכר צה"ל.
שער יפו– אחד משמונת השערים של העיר העתיקה בירושלים, בתקופה הצלבנית קראו לשער- "שער דוד"
חומת יפו נבנתה במאה ה 16 על ידי סולימאן המפואר וסינאן אדריכלו, השער נסגר לפנות ערב ונפתח בבוקר ומי שלא נכנס התאכסן בחאן-אכסניה סמוכה כמו "החאן הירושלמי", ירושלים התכווננה לבואו של ווילהלם השני ואוגוסטה ויקטוריה אישתו ושער יפו היה צריך להיות גדול יותר וכך ניתן להבין שהרחיבו אותו ואת "החפיר" כיסו כדי להרחיב את הדרך והכניסה לעיר העתיקה, עם בוא העגלות היה זה מחויב שיפתחו את הדרכים ובטח את פתיחת השערים ועל כך כותב דוד ילין-
על התיקונים ההולכים ונעשים לקבלת פני קיסר אשכנז, אומר כבוד פחת עירנו להוסיף עתה שער חדש בחומת עירנו על יד שער יפו מימין, למען תהיה דרך ישרה ומיוחדה לעגלות לבוא אל תוך העיר, והרחוב הנהדרי אשר לפתח שער עירנו בביאה, יתרחב הרבה יותר, ולצורך זה יפרצו בחומת העיר פרץ, ואת החֵיל העתיק (החפיר) אשר בין הרחוב הזה ובין מגדל דוד ימלאו בעפר. וקמו הפעם דברי רבותינו ז"ל האומרים: "מלך פורץ לו גדר, לעשות לו דרך"… וקול שוט וקול אופן יישמע ברחובותינו בהשתקשק הרכב בעיר פנימה , דוד ילין כתב:,
"על התיקונים ההולכים ונעשים לקבלת פני קיסר אשכנז, אומר כבוד הפחה של עירנו להוסיף עתה שער חדש בחומת עירנו על יד שער יפו מימין, למען תהיה דרך ישרה ומיוחדה לעגלות לבוא אל תוך העיר, והרחוב הנהדרי אשר לפתח שער עירנו בביאה, יתרחב הרבה יותר, ולצורך זה יפרצו בחומת העיר פרץ, ואת החֵיל העתיק (החפיר) אשר בין הרחוב הזה ובין מגדל דוד ימלאו בעפר. וקמו הפעם דברי רבותינו ז"ל האומרים: "מלך פורץ לו גדר, לעשות לו דרך"… וקול שוט וקול אופן יישמע ברחובותינו בהשתקשק הרכב בעיר פנימה. — דוד ילין, ירושלים של תמול
"רונלד סטורס" שליט ירושלים הבריטי מורה לפרק את "מגדל השעון" של שער יפו מאחר והוא פוגם ביופיו של שער יפו ובתפארתה של ירושלים בכלל "והאגודה למען ירושלים" בונה מגדל במקום השעון.
קברי האדריכלים ליד שער יפו- אדריכל החצר של הסולטאנים העותמאניים ובעיקר סולימאן המפואר,סלים הראשון וסלים השני עד מוראט השלישי, 500 מבנים בנה סינאן באיסטנבול וכנראה שסינאן בונה גם את שער שכם, רוב הבנאים לפני בנו באותו סיגנון וייחודו של סינאן שאהב יופי ואסתטיקה ללא שימוש בחומר משני.
בנין הדואר האוסטרי לשעבר- "כנסיית המשיח" ליד הקישלה- "סיור במצודת "מגדל דוד"