"מדריך סיורים בתל אביב לאורך רחוב רוטשילד אחד העם הרצל נחמני לילנבלום ויהודה הלוי".
סיור מודרך של אפי נחמיאס בשביל העצמאות של תל אביב הקטנה ואחוזת בית השכונה הראשונה של תל אביב, הכרזת העצמאות ברוטשילד 16 תל אביב, בתי מייסדים תל אביב שהביאו לעצמאות תל אביב, בסיגנונות בניה בשביל העצמאות בתל אביב הקטנה, סיפורי אהבה תל אביביים, בוחרים ואנשי עסקים לצד מורי סופרי ומשוררי תל אביב, שכונת אמני הבימה בין רחוב פרישמן לרחוב גורדון ובין רחוב פרוג לרחוב דב הוז.
לרגל 70 שנות עצמאותה של מדינת ישראל נוצר "שביל העצמאות" המשלב את אתרי תל אביב בתחילתה המעידים על עצמאות ישראל בתל אביב ואת ארץ ישראל בכלל.
"אתרי שביל העצמאות" – "הקיוסק" הראשון של תל אביב בסיגנון אקלקטי לקטני השובה לב גם למרחוק, הקמתו בשנת 1910 והציע גזוז בשלל טעמים. "מזרקת נחום גוטמן" בשביל העצמאות המספרת על הקמתה של תל אביב על ידי תיאור האמא מולידה היא יפו, בתחילה הייתה בכיכר ביאליק מול כיכר העיריה הישנה וכיום ברוטשילד 3-5, שלושה פסיפסים גדולים מרכזיים המספרים את סיפורה של יפו תל אביב -המרכזי שבהם רואים את רחוב הרצל ואחוזת בית עד הגימנסיה הרצליה והפיקוס גם הוא, מימינו ארזי הלבנון שהגיעו מלבנו ומשמאל הלוויתן ויונה הנביא -סיפור יונה הנביא שנזרק לפי הדגה(הלוויתן) ובשל מי הרעה הזו שאלו הספנים? התשובה- יונה הנביא. הגימנסיה הרצליה" בתל אביב בשביל העצמאות – בית הספר התיכון העברי הראשון ודרך החינוך תל אביב צמחה, מורים ראשונים כמו -יהודה לייב מטמון הכהן,מוסינזון, שיינקין וסוקולוב.
"בית עקיבא אריה וייס" המייסד של אחוזת בית תל אביב , מתכנן ערים ואיש עסקים ואיש החזון של תל אביב, הגרלת הצדפים השחורים– בבית עקיבא אריה וייס היו שתי קומות, משפחתו גרה בקומה השניה וקומה ראשונה הייתה לקומת מסחר, סיגנון בניית הבית "בסיגנון הישראלי" (אין עדיין אקלקטיות והסיגנון הבינלאומי) ובנייתו הייתה מהירה וכבר בשנת 1910 עמד על רגליו, הוצאת הספרים "מסדה" הייתהפה מאוחר יותר, "אפריקה ישראל להשקעות", בשנת 2019 נפתחה מסעדת "סושי זושי".
"בית הכנסת הגדול באלנבי בתל אביב"- מתכנן בית הכנסת היה אלכסנדר ברוולד מתכנן הטכניון בחיפה ובית ספר הריאלי, ההתחלה התכנונית היתה עוד לפני מלחמת העולם הראשונה ורק בשנת 1924 החל תכנון בית הכנסת על ידי יהודה מגידוביץ' המהנדס, העבודה נתקעה ורק בעזרת מימון של הברון אדמונד דה רוטשילד הושלם בית הכנת על יד הקבלן שמואל סם וילסון,את הכיפה תכנן "האדריכל ארפד גוט", האדריכל אריה אלחנני שיפץ את בית הכנסת הגדול של תל אביב בשנת 1969.
"מרכז המבקרים של בנק ישראל"- בתל אביב המתעד את התפתחות הכסף בעולם וכמובן בישראל."האנדרטה למייסדי תל אביב"- האנדרטה הוקמה מול בית דיזינגוף בשנת 1949 במלאת 40 שנה להקמת תל אביב, האנדרטה הוקמה במקום הגרלת הצדפים והגרלת מיקום הבתים והשייכות המשפחתית, כאן באנדרטה היה מקום ועד השכונה ומגדל המים של תל אביב הקטנה, המתכנן היה אהרון פריבר.
"פסל הסוסה של מאיר דיזינגוף" בשביל העצמאות בתל אביב מול בית מאיר וצינה דיזינגוף, סיפור הדוחו"ת שקיבל מאיר דיזינגוף, הרעיון הציוני בסוף המאה ה-19, ממזכירי תל אביב ויושב ראש הוועד של אחוזת בית ולאחר ימים הקמת העיר "תל אביב".
"בית העצמאות" בשביל העצמאות בתל אביב – בית צינה ומאיר דיזינגוף ברוטשילד 16 בתל אביב- "בית ראש הוועד של אחוזת בית" ותחילתה של תל אביב, מוזיאון התנ"ך היה בבית דיזינגוף, מקום הכרזת מדינת ישראל ב-14/5/1948 ותחילתה של מדינת ישראל הצעירה.
אשמח לעיונכם בשני אתריי ליותר אפשרויות ורעיונות www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com
סיורים מודרכים בתל אביב לצוותי היי טק וגיבושי טיולים לקבוצות ומוסדות.