סיורים מודרכים לקבוצות בתל אביב יפו , ירושלים, זכרון יעקב עכו חיפה

"סיורים מודרכים בבני ברק לקבוצות ואירגונים".

סיור מודרך לקבוצות וימי הולדת בבני ברק. סיור טעימות וימי גיבוש בבני ברק החרדית והחסידית. חמישים גוונים של שחור בבני ברק חסידים וחרדים. סיור בבני ברק בין רחוב רבי עקיבא לישיבת פונביץ'.

בני ברק הצבעונית של סיורים שונים פיקנטיים כשרים, "סיורים כשרים באווירה ובטעמים ובמעדנים המזרח אירופאיים", טיול בבני ברק הציונית בשנות העשרים והיום חרדית בעלת מרכיבים שונים של ספרדים ואשכנזים, ליטאים וחסידים, קבוצות וחסידויות שונות, "ההיסטוריה של בני ברק משנת 1924 ומייסדי המושבה על ידי חסידי וארשה עם הרב יצחק גרשטנקורן", בני ברק לפי מקורות התנ"ך ובמקורות חז"ל וסיור בחלק הדרומי של העיר בתל בני ברק, סיור בעקבות 210 אלף תושבי בני ברק בדירוג 2 הנמוך מתוך 10 במדד החברתי כלכלי, שכונת פרדס כ"ץ השכונה החילונית מסורתית של בני ברק, סיור המתחיל בעיריית בני ברק דרך שדרות גרשטנקורן, ישיבת פונביץ' המפוארת שהעניקה לעולם כמה מגדולי עולם בעולם הרוחני, "שכונת זכרון מאיר" על שמו של הרב הלפרין וסיור טעימות ברחוב רבי עקיבא בבני ברק עם אפשרות סיום במאפיינת ויז'ניץ בדרום בני ברק , סיור חסידיות בבני ברק, סיור ישיבות בבני ברק, טיול והיכרות עם השטיבלך איצקוביץ'- מנגנוני תפילה לאורך כל היום ובלילה וכנראה השטיבלך(אולם תפילה) הגדול ביותר בעולם.

אשמח לעיונכם wwww.siyureboutiqe.com www.efitours.co.il

"סיור שכונות בבני ברק וישיבות מרכזיות בני ברקיות".

סיורים בשכונות העיר בני ברק ויהלומי העיר-הישיבות הרבות בה של הזרמים השונים.

סיור בשכונת אור החיים בני ברק: שכונה יחסית חדשה שהוקמה בשנות ה90 של המאה העשרים בניהולה ובבעלותה של "סמינר אור החיים", בשכונה שלושה רחובות נועם אלימלך ע"ש ספרו של הרב אלימך מליז'נסק,רחוב משה פרדו מייסד מוסדות "אור החיים" ורחוב בן זומא ומוסדותיו הציבוריים  "בית החולים מעייני הישועה "נמצא בקצהו הדרומי. בשכונת "אור החיים" מצויים שלושה בתי כנסת מרכזיים – "אהל יעקב ולאה"  המשוייך לזרם הליטאי, "משכן שמואל" משוייך לזרם החסידי, ובית הכנסת "בנין ציון" שקשור לזרם הספרדי, בשכונת אור החיים שוכנת בה ישיבת חמד.

סיור בשכונת גבעת רוקח בני ברק: הראשונה בשכונות העיר בני ברק ונוסדה בתרפ"ד 1924 , הצריפים הראשונים קמו ליד רחוב רבי עקיבא ומינץ ונטעו פרדסים סביב המושבה, ובסוף שנות ה20 היה הרב יצחק גרשטנקורן בברוקלין בניו יורק שם פגש את ישראל רוקח שהיה בן קרוב ל90 שנים ותרם סכום של 50000 $ להקמת השכונה גבעת רוקח ולמעשה לתחילתה של המושבה בני ברק ולרחוב הראשי קראו על שם המייסד וראש העיר יצחק גרשטנקורן. בכ"א באלול 1930 הניחו את "אבן הפינה לשכונה" וקראו לה על שמו של המנדה ישראל רוקח-גבעת רוקח.

סיור בשכונת "הר שלום": שכונה אמידה בבני ברק, נוסדה ב-1934 על ידי משה רוזנפלד מלוקסמבורג שמכר את מגרשיו לחברי "המזרחי" ,השכונה נמצאת על גבעה מעל עיריית בני ברק ובנקודה הכי גבוהה נמצא מצפה עקיבא גור ויותר מטה גן עקיבא גור-החתך הסוציו אקונומי גבוהה בשכונה וכאן גם גר  הרב רפאל הלפרין.

"סיור בשכונת גני גד בני ברק"-שכונה חילונית בקצה בני ברק, שיכונים לרוב עם אפשרות יציאה בשבת לרחוב ז'בוטינסקי, חדש וישן בבני ברק, סיורים לאירגונים וקבוצות בבני ברק.

סיור בשכונת "זכרון מאיר": השכונה השניה בבני ברק תרומתו של הרב יעקב הלפרין שהגיע ב1930 לבני ברק וקנה 32 דונמים, עד אז רוב בני ברק הייתה בחלקה המערבי ומפוזרת עם מעט בתים.

בשנת 1934 נפטר הרב מאיר שפירא ראש ישיבת לובלין ואיתה נמנה הרב יעקב הלפרין ורצה לכבד את רבו וקרה לשכונה "זכרון מאיר" על שם רבו שלא היו לו ילדים- לרב השכונה מינה את אחיו אחיו, הרב שמואל הלפרין שהיה הרב של אמסטרדם לפני וכדי לחבר את השכונה מימן שליש מהכספים כדי להתחבר עם רחוב רבי עקיבא.

אנשי חוליית לח"י שביצעה את ההתקפה על שדה התעופה של חיל האוויר הבריטי בכפר סירקין פג'ה,יצאו למבצע מחורשה בשכונת זיכרון מאיר. הנשק והתחמושת הגיעו מבעוד מועד והוחבאו בחורשה, ולאחר ששבו מן ההתקפה, שבה הושמדו שמונה מטוסי ספיטפייר החזירו את  הנשק למקומו בחורשה "בזכרון מאיר". בשנות הארבעים תורם הרב הלפרין לרב יוסף שלמה כהנמן את הגבעה ועליה הרב כהנמן מייסד את "ישיבת פונביץ' "המפיצה אור לעולם כולו.

בשנת תש"ז 1947 ביקש הרב הלפרין מהרב שמואל הלוי וואזנר שהיה מגדולי תלמידיו של הרב מאיר שפירא מלובלין לייסד שוב את "ישיבת חכמי לובלין" לזכר רבו הרב מאיר שפירא, הרב וואזנר סר לבני ברק להתייעץ עם "החזון איש" והרב וואזנר מקבל את הסכמתו להיות רב ישיבת חכמי לובלין ורב שכונת "זכרון מאיר". הרב הלפרין מקים את בית הקברות הראשון "שומרי שבת" למען הקהילה הדתית, לאחר קום המדינה הקים  הרב הלפרין במרכזה של שכונת זכרון מאיר  את "מוסדות הלפרין", עבור בנות ממשפחות מצוקה. הרב יעקב הלפרין  הקים מבנים למוסדות תורה ב"מתחם הלפרין", ממש קרוב הקים את ישיבת "אוהל יעקב" על שמו. סיור בשכונת "נווה אחיעזר בני ברק"- השכונה באיזור רחובות רש"י וחזון איש הקרובים לז'בוטינסקי.

"סיור בפרדס כץ בני ברק"-

שכונה חילונית בעבר וכיום חציה חרדית, 30000 תושבים וקויה על שם המייסד חיים משה כ"ץ שהתעשר באמריקה וקונה פה פרדס 173 דונמים בין פתח תקווה ותל אביב, באמצע שנות השלושים קראו לה תל אפרים על שם בנו של המייסד חיים כ"ץ, בתחילה פרדס כ"ץ הייתה שכונת יוקרה אך עם הקמת המדינה הקימו בה מעברות רבות והחלה להיות צפופה וחתך סוציו -אקונומי נמוך יחסית- 

רב שכונת פרדס כ"ץ במשך כחמישים שנה היה הרב משה בלוי, מחבר הספרים "משנת משה" ו"נפש ברכה".  ובימינו רב השכונה הוא הרב אהרן שפירא. סיור ברמת אהרון בני ברק: שכונה במזרח בני ברק, הוקמה באמצע שנות ה 70 ע"י צעירי אגודת ישראל וקרויה על שמו של הרב אהרון קוטלר ורוב הבתים נבנו ע"י הקבלן ישראל אדלר-רב השכונה הוא הרב ניסים קרליץ מבכירי פוסקי ההלכה בעולם הליטאי ואב"ד צדק בבני ברק, חלק משמות הרחובות בשכונת רמת אהרון הם: שמעון הצדיק, רבי מאיר, בן זומא ורבן גמליאל, בן עזאי ורבי חייא, ורחובות ע"ש מנהיגי אגודת ישראל-הרב סרוצקין והרב יעקב רוזנהיים.

סיור ברמת אלחנן בני ברק:

רמת יוחנן על שמו של הרב יוחנן ווסרמן תלמידו של "החפץ חיים", מחבר "קובץ שיעורים" ומתנגד חריף לתנועה הציונית, השכונה הוקמה ב1976 ע"י צעירי אגודת ישראל כמו רמת אהרון, הגבול המערבי של השכונה הוא רחוב השומר(כהנמן) ובמזרח כביש גהה ובצפון בית חולים מעייני הישועה.

סיור בשכונת קרית ויז'ניץ בני ברק: אחרי ימות השואה הנוראיים שולח האדמו"ר של ויז'ניץ שליחים לארץ וקונים אדמה ליד מה שהיה בני ברק וקוראים לנקודה "כפר ויז'ניץ" ובהמשך אוחדו עם בני ברק.בניסן תש"ח עובר רבי חיים מאיר הגר מתל אביב לבני ברק וכן ישיבת "בית ישראל" ובתחילת שנות ה-70 יורש את אבי הרב משה יהושע הגר והיה לאדמו"ר החמישי של ויז'ניץ-בקריה 50 מוסדות חינוך, ישיבות גבוהות וקטנות,כוללים לאברכים, תלמודי תורה, "שטיבלאך" ומאפייה.

סיור בשכונת קרית הרצוג: סמוך לרחוב ז'בוטינסקי שוכנת קרית הרצוג והוקמה ב-1960 וקרויה על שמו של הרב אייזיק יצחק הלוי הרצוג הרב הראשי האשכנזי ובשנות השמונים הורחבה השכונה ע"י שכונת בת "נחלת סירוקה".

שכונת קרית הרצוג נוסדה בתחום הכפר הערבי "אבו לבן" על ידי חברת משהב בשיתוף המפד"ל בארה"ב ותוכננה ע"י  יצחק פרלשטיין-השכונה מעורבת עם כיפות סרוגות ואוכלוסיה חרדית, ואחד המקומות המרכזיים בקרית הרצוג הוא תל אבו זיתון שידוע בעינויו "הר הבידואים" ולידו הוקם- פארק גבעת הזית ובמלחמת העולם הראשונה התחבאו פנ חיילים תורכיים, יש בונקרים ברחבי התל והגבעה העליונה מגודרת והייתה ביצה גדולה בזמנו.

סיור בשיכון החזון איש בני ברק- שכונה שהוקמה ע"י כולל החזון איש והשכונה הוקמה אחרי פטירתו של "החזון איש" ובין תושבי השכונה הרב  יעקב ישראל קנייבסקי ובנו הרב חיים קנייבסקי, הרב גדליהו נדל תלמידו של "החזון איש", אף על פי שהשכונה ליטאית ניתן לראות את חסידי גור וחסידות ויז'ניץ, השכונה הייתה בסיס איתן של הרב ישראל יעקב קנייבסקי ורבים באו לבקש את עזרתו וייעוצו ובית הכנסת המרכזי בשכונה הוא "לדרמן".

שכונת תל גיבורים-שכונה שגבולות הגזרה שלה-בדרום, רחוב בן-גוריון (מודיעין) במערב, רחוב אבוחצירא במזרח ודרך אבא הלל (ששת הימים) בצפון ועד היום יש חוסר תכנון משווע שניתן לראות ברחבי השכונה והכבישים. שכונת תל גיבורים יושבת על מה שהיה הכפר –ג'מאסין א-שרקי ופירוש המילה ג'מאסין הוא ג'מוסים שהיו פה ומקימי השכונה היו אנשי לח"י ואצ"ל שנתנו לה את השם-תל גיבורים ואחרי הקמת המדינה קמה מעברה מצפון לשכונה. בית הכנסת המרכזי של בני ברק הוא "בית כנסת עולי הגרדום", ורחובות של גיבורים כמו: דוד רזיאל, האצ"ל, הלח"י, דב גרונר, פורצי כלא עכו. ישיבות חשובות בבני ברק: ישיבת פונביץ', ישיבת ברסלב, ישיבת כסא רחמים הספרדית, ישיבת בית ישראל ודמשק אליעזר,ישיבת ברכת יוסף, ישיבת גאון יעקב, ישיבת חכמי לובלין, ישיבת סלובודקה, ישיבת בני עקיבא קרית הרצוג.

מדריך טיולים בשכונות בני ברק והרצאות על חרדים ליטאים חסידים וספרדים.

החיים הסודיים של העיר בני ברק, יום חמיש ערב וליל בבני ברק, סיורי ערב וטיולים קולינריים בבני ברק לקבוצות, סיור יום שישי ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, סיור חנוכיות בבני ברק לאירגונים וחברות, סיור ימים נוראיים וסליחות בבני ברק, ימי כיף וגיבוש בבני ברק, סיורים רוחניים בבני ברק בין ליטאים וחסידויות שונות בבני ברק, חרדים ספרדים בבני ברק, זק"א ומתנדבים בבני ברק, חרדים ללא חרדות בבני ברק ביום ובערב.

סיורים וטיולים מודרכים בשכונות החרדיות של בני ברק-ישיבות ספרדיות מול ישיבות ליטאיות וחסידויות שונות.

אשמח לעיונכם wwww.siyureboutiqe.com www.efitours.co.il

השאר תגובה

דילוג לתוכן