"סיורים בזכרון יעקב מגבעת זמארין ומערת מיש דרך אחוזת כרמל ועד הקשטוניו ובית הכנסת אוהל יעקב"
טיול וסיור בזכרון יעקב לימי הולדת, סיור לקבוצות ומקומות עבודה, יום גיבוש צוותיים וכייף במושבה זכרון יעקב, סיור גיבוש למקומות עבודה בזכרון יעקב.
סיור לקבוצות טיולים למוסדות, יום גיבוש צוות יין וימי כייף למקומות עבודה בזיכרון יעקב.
טיולים במדרחוב הצרפתי של זכרון יעקב -"מדרחוב המייסדים".
טיול וסיור "בפארק התחושות" הזיכרון יעקב ליד "חלומות זכרון יעקב" ומצד שני איזור התעשיה "קהילת בית אל" של הנוצרים אוהבי ישראל .
סיור מודרך בפארקים ושמורות הטבע בזיכרון יעקב ומסביב לה במורדות הכרמל הנמוך מועצה אזורית אלונה.
טיול "בגן טיול" הצרפתי של הפקיד פרנסיס דינור שהיה הגנן של זכרון יעקב, מורה לצרפתית ואליהו שייד הפקיד הראשי ממנה את פרנסיס דינור לאגרונום המושבה.
בית פרנסיס דינור היה מול בית הכנסת אוהל יעקב" כך שממש גר מאחורי "גן טיול", ביתו נהרס ונבנה קניון קטן.סיפורה של משפחת בנטוויץ' ומשפחת לנגה "באחוזת לנגה" זכרון יעקב בלב חורש טבעי בכרמל.סיפורה של משפחת אהרונסון בזכרון יעקב-האב אפרים פישל אהרונסון ומלכה אהרונסון האם, אהרון אהרונסון הבכור, האגרונום עברו ציוני חשוב ומנהיג אירגון "ניל"י",שרה אהרונסון וממנהיגות ניל'י, סיפור אהבתם של אבשלום פיינברג ושרה , שרה וחיים אברהם סיפור חתונתם מזכרון יעקב לקושטא איסטנבול וחזרתה למושבה זכרון יעקב, אהרון אהרונסון איש ניל"י , שירות הידיעות של ההגנה, מייסד אירגון "בני בנימין" שהקימה את נתניה אבן יהודה וחלק מחדרה והרצליה. סיפור בית הכנסת "אוהל יעקב" הקמתו ועד ימינו– בית הכנסת המפואר ביותר במושבות הברון וכאן היה נוהג לשוחח ולהיפגש עם בני זכרון יעקב, בית הכנסת "אוהל יעקב" הושלם בשנת 1886 ובית הכנסת שסופר לעותמאנים שיהיה לרפת ופתאום חשדו בהקמת הקומה השניה הביאו במהרה את הטמפלרים מחיפה וכל בני זכרון יעקב ובנו את הקומה השניה וכידוע לא ניתן להרוס כבר את המבנה שהיה במרכז זכרון יעקב.
הרב קוק מבקר בבית הכנסת במושבה ומבקש להסב את הבמה למרכז בית הכנסת ולא קרוב מאוד לארון הקודש וכך לא מתפלל בערב שבת ולמחרת הואילו בני המושבה להעביר את הבימה למרכז. סיפורי משפחות מייסדות ראשונות בזכרון יעקב–משפחת בונשטיין וברונשטיין, משפחות שוורץ ווקסלר, גרד וגראף, לייטנר ווילדר, משפחות אהרונסון וברקוביץ' בזכרון יעקב. סיורים מודרכים לימי הולדת בזכרון יעקב באתרי זכרון יעקב, במסעדות זכרון יעקב, סיור קולינרי במסעדות ובתי הקפה של זכרון יעקב.
סיור מודרך בגבעת זמרין: סיור בגבעה בה הכל התחיל בגבעת זמארין ולאחר ימים הפריסה וההתפתחות המחודשת של המושבה זכרון יעקב הייתה לכיוון רחוב המייסדים והנדיב. טיול בשכונה התימנית של זכרון יעקוב בדרך למלון אלמא ומלון חוות הברון ההיסטורי.
מלון אלמא ולילי אלשטיין בזכרון יעקב:
בית הבראה מבטחים שמתכננו יעקב רכטר בשנות השישים ובשנות התשעים הפעילה את המלון "רשת גנים" ,. המלון נסגר לזמן מה ולי אלסטיים לוקחת את הפרוייקט ומשפחת למשמרת את המלון הופך "למלון אלמא"
חיי הלילה בחצרות זכרון יעקב: פאב אירי בחצרות של זכרון יעקב ובו שפע אפשרותי שתייה ואוכל ישראלי בשרי- מסעדת "מנואלה" האיטלקייה בבית סמסונוב, "פאב 55" ב"מול זכרון יעקב", מלון אלמא ובו הופעות של כל אמני ישראל באודיטורים ומקום לנופש ברמה כבוהה כמלון זכרוני, "מסעדת גרינגוס" במדרחוב של זכרון יעקב בסיגנון מקסיקני- "פאב ההוביט" בלב מדרחוב המייסדים ברחוב המייסדים 54. רחובות ושכונות בזיכרון יעקב: שכונת "גבעת עדן" חולשת על צפון זיכרון יעקב ,ואדי מילח ומישור חוף הכרמל-"גבעת זמארין" ההיסטורית מעל יקבי "כרמל מזרחי", "שכונת השמורה" של זיכרון יעקב בחלק הדרומי מערבי וצופה אל הים ושמורת הטבע של רמת הנדיב, "שכונת זכרונה" החדשה בלב זכרון יעקב ובלבה "גן ירון"-"שכונת רסקו", "חלומות זכרון יעקב". סיפורה של "קהילת בית אל" בזכרון יעקב: נוצרים ציוניים שהגיעו בשנת 1963 עם המנהיגה אמה ברגר וכיום מונים בסביבות ה 1000 בזיכרון יעקב ובנימינה, אנשי קהית בית אל יצאו נהזרמים השונים של הכנסיה והכנסיות והם "קיבוץ" וקהילת "בית אל" ועל דגלם חרוט: מי שיברך את מדינת ישראל ותושביה, יבורך הוא בעצמו.
אמה ברגר נרפאה מממחלתה בישראל וראתה בכך נס וסימן להגעתה לארץ הקודש, השליחים ששלחה לישראל הצליחו לקנות באקראי שני בתים בבית ההבראה של דורה שוורץ, בתחילה חששו ממסיון גרמני אך לא כך היה, בשנת 2004 קיבלו תושבות קבע, בשנת 1977 חברי "קהילת בית אל" החלו את ייצור מערכות סינון אוויר ושנתיים לאחר מכן הוקמה חברת תעשיות בית אל זכרון יעקב בע"מ והבעלים הם הגרמנים הנוצרים -קיבוץ בית אל. לקהילת בית אל מזיכרון יעקב ובנימינה מפעלים בצפון השומרון, מושב מגן שאול ובבני יהודה.
"פקידי הברון" בזכרון יעקב ו- "בית הפקידות": פקידי זכרון יעקב כמו אליהו שייד שהיה גם הפקיד הראשי של כל מושבות הברון בארץ ויעקב בן שמואל אשר אהבוהו מאוד.
גן המייסדים(למייסדים) של זכרון יעקב..כאן היה הגורם של המושבה בקצה הזכרון יעקב הקטנה של פעם ובסמוך לבית העלמין… יוצרת התבליט של גן המייסדים בצורת מגילה הייתה פרופסור גדולה עוגן מרצה בכירה בבית הספר לאמנות "בצלאל"… במגילה ניתן להכיר את משפחות המייסדים של זכרון יעקב, בת שלמה ומאיר שפיה. דמות האישה מעוגנת ביצירתה של פרופסור גדולה עוגן וניתן לזהות בין אריחי הקרמיקה דמויות נשיות מרתקות.
אשמח לעיונכם בשני אתריי ליותר אפשרויות ורעיונות www.efitours.co.il www.siyureboutiqe.com
0522686908